Destek vermek için yandaki menüden eklentimizi blogunuza eklermisiniz ?

Salı, Eylül 26, 2006

YENİ BİR UYGULAMA (pullquote text)


Eveeet dostlar bu gün wordpress 'in temalarından cutline 'ın yaratıcısı Chris Pearson'ın blogunda Pullquotes la ilgili bir yazı okudum orda yazılan uygulamayıda aşağıda hemen denedim. Şahsen benim çok hoşuma gitti. Dilerseniz sizde deneyebilirsiniz. Nasıl yapacağınıza gelince, gerçi Chris Pearson kendi blogunda anlatıyor ama birde ben anlatayım. Şimdi aşağıdaki CSS Kodu'nu template inizde edit html bölümünde blockquote codunu bulup onun altına yerleştireceksiniz.

CSS kodu:


.pullquote_left { width: 200px; margin: 5px 15px 5px 0; font-size: 1.4em; text-align: center; float: left; }
.pullquote_right { width: 200px; margin: 5px 0 5px 15px; font-size: 1.4em; text-align: center; float: right; }

daha sonra normal postunuzu yazarkende yine postunuzu yazdığınız bölümde bu seferde edit html bölümüne aşağıdaki div kodu'nu yazıp daha sonra postunuzu yazacaksınız. Anlaşılmıştır umarım en aşağıda da uygulamanın nasıl olduğuna dair bir örnekte verdim zaten. Kolay gelsin.
DİV Kodu:
Örnek Uygulama:

Buraya yazmak istediğini yazacaksın
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nullam egestas, mauris id dignissim dignissim, leo augue rutrum lacus, id condimentum nisl elit ut nisl. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nulla facilisi.

Devamını Oku...

Pazar, Eylül 24, 2006

ŞARKICI SİNEM 'İN YAŞAM SERÜVENİ

Şarkıcı Sinem 'in Yaşam Serüveni

Doğduğu Almanya ‘yı 3 yaşındayken ailesiyle terk edip ABD 'ye yerleşen 26 yaşındaki sanatçı Sinem Varoğlu ’nun, Ortadoğu ezgilerini caz, bossa nova, ve pop ’la harmanlayarak yeni bir tarz yarattığı için çok sevildiği söyleniyor. Sinem Varoğlu Skidmore Üniversitesinde opera, jazz gitar, ve muzik mühendisliği okudu. Mezun olduktan sonra, tekrar New York'a dönerek, profesyonel kariyerine adım attı. Sinem, şarkı sözlerini ve müziğini kendi yazıyor. Ayrıca, haftada bir gün bir ABD TV kanalında da Türkiye 'yi tanıtan bir program sunuyor. Sinem ilk albümünü bitirmek üzere, yılbaşından sonra piyasaya çıkartmayı planlıyor. Albüm 'ü satın almak ve daha detaylı bilgiler edinmek için www.sinem.net web sitesin 'i ziyaret etmeniz yeterli olur sanırım.





Devamını Oku...

Perşembe, Eylül 21, 2006

Türk şarkıcı Sinem'e dünya çapında ödül

Türk şarkıcı Sinem'e dünya çapında ödül



DHA - NEW YORK - ABD'nin en prestijli müzik ödüllerinden John Lennon şarkı sözü yarışmasında Türk şarkıcı Sinem Varoğlu 'Grand Prize 'a (Büyük Ödül) layık görüldü. ABD'de yaşayan 26 yaşındaki Varoğlu, efsanevi sanatçı John Lennon'ın anısına düzenlenen uluslararası şarkı sözü yarışmasında binlerce kişiyi geride bırakarak, 'Boom Sheke Nana' şarkısıyla 'Dünya' kategorisinde büyük ödülün sahibi oldu. Yarışmada amatör ve profesyonel söz yazarları 12 kategoride büyük ödül için yarışıyor. 72 finalist söz yazarı arasına kalan Sinem, Dünya kategorisinde diğer üç finalisti geride bıraktı. Seçimleri yapan büyük jüride D12, Al Jarreau, Bob Weir, Matt Pinfield, Bee Gees grubundan Robin Gibb, Lyfe Jennings, Jesse Harris, The Black Eyed Peas, Jake Hill'in de aralarında bulunduğu ünlü isimler yer aldı. Sinem'in ünlü plak şirketi EMI ile sözleşme yapması gündemde. Beş yaşından beri şarkı sözü yazan Sinem bestelerinde etnik enstrümanlara da yer veriyor.
RADİKAL


Editörün notu (ihtiyar):

Bu kardeşimizin ulusal desteğe ihtiyacı var. Geçtiğimiz aylarda aynı yarışmada başka bir başarılı kardeşimiz olan Yener KORKUT 'da birinci olmuşdu. Bu kardeşimizde onun yolunda. Bu gibi genç kardeşlerimizin ülke tanıtımına sanıldığından fazla katkısı oluyor. Hükümetlerin yapamadığını onlar yapıyorlar. O nedenle bu kardeşlerimizi ulusca desteklemeye çağırıyorum

Devamını Oku...

finduk zamani


Fındık zamanı projesi.. Fındıktan nelerde yapılırmış buyrun bakın

Devamını Oku...

merhaba

merhaba deneme

Devamını Oku...