Destek vermek için yandaki menüden eklentimizi blogunuza eklermisiniz ?

Salı, Eylül 26, 2006

YENİ BİR UYGULAMA (pullquote text)


Eveeet dostlar bu gün wordpress 'in temalarından cutline 'ın yaratıcısı Chris Pearson'ın blogunda Pullquotes la ilgili bir yazı okudum orda yazılan uygulamayıda aşağıda hemen denedim. Şahsen benim çok hoşuma gitti. Dilerseniz sizde deneyebilirsiniz. Nasıl yapacağınıza gelince, gerçi Chris Pearson kendi blogunda anlatıyor ama birde ben anlatayım. Şimdi aşağıdaki CSS Kodu'nu template inizde edit html bölümünde blockquote codunu bulup onun altına yerleştireceksiniz.

CSS kodu:


.pullquote_left { width: 200px; margin: 5px 15px 5px 0; font-size: 1.4em; text-align: center; float: left; }
.pullquote_right { width: 200px; margin: 5px 0 5px 15px; font-size: 1.4em; text-align: center; float: right; }

daha sonra normal postunuzu yazarkende yine postunuzu yazdığınız bölümde bu seferde edit html bölümüne aşağıdaki div kodu'nu yazıp daha sonra postunuzu yazacaksınız. Anlaşılmıştır umarım en aşağıda da uygulamanın nasıl olduğuna dair bir örnekte verdim zaten. Kolay gelsin.
DİV Kodu:
Örnek Uygulama:

Buraya yazmak istediğini yazacaksın
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nullam egestas, mauris id dignissim dignissim, leo augue rutrum lacus, id condimentum nisl elit ut nisl. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nulla facilisi.

1 yorum:

emrex dedi ki...

sanırım pullquote_right yerine türkce bir isim bulabilirsem kullanabilirim :)