Destek vermek için yandaki menüden eklentimizi blogunuza eklermisiniz ?

Çarşamba, Mayıs 09, 2007

Türk Dil Bayramı

Türkçe nin devlet dili oluşunun 730. yılı ve Yunus Emre'yi anma günlei 01-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak etkinliklerle kutlanıyor.

İstanbul’da Türk Dili Ödül Töreni, Ankara’da TDK’nın konferası, Gençlik şöleni ve Anıtkabir ziyareti ile Karaman’da hıdrellez şenlikleri, Türk kültürü sergisi, Zekai Tunca, Suat Suna, Uğur Arslan konserleri etkinlikler arasında

Türk Dili Ödüllere layık görülenler ise şöyle:
"Türk Kültürü ve Diline Hizmet Eden Devlet Adamı Ödülü" RTÜK Başkanı Dr. A. Zahid Akman`a, "Türk Kültürü ve Diline Hizmet Ödülü" Türk Dünyası Araştırmaları Başkanı Prof. Dr. Turan Yazgan`a verildi."Türkçe`yi Doğru ve Güzel Kullanma Ödülü" Prof. Dr. Orhan Akay`a, "Türkçe`yi Doğru ve Güzel Kullanan Televizyon Programı Ödülü" NTV`de yayınlanan "O An" adlı programa, "Türkçe`yi Doğru ve Güzel Kullanan Basın Yayın Ödülü" Dergah Dergisi`ne verildi. Törende jüri ödülleri ise, Polis Radyosu, TRT GAP Televizyonu "Bir Kelime Bir İşlem Programı`na verildi.
ayrıntılı bilgi için bakabilirsiniz. Karaman Kültür ve Turizm Müdürlügü,

1 yorum:

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Türk Dil Bayrami kutlu olsun. Dilimize gercekten önem veriyorum, benim iki kizim var. Almanyada yasadigimiz icin Almanca diline daha cok hakimler, ama ANADILLERI Türkceyide bulunduklari konuma göre iyi konusabiliyorlar, diyebilirim. Dil bir kültürdür, milletlerin ortak degeridir. Maalesef bunun son zamanlarda iyice suistimal edildigini görüyorum. Örnegin 2,3 yil önce Didim´e gittigimde kendimi Ingiltere zannettim. Heryer Ingilizce tabela ile cirkinlestirilmis. Sanki burasi Türkiye degil sanki Türkce Türkiye´de ikinci dil. "Herkes kendi kapisinin önünü süpürse, sokaklar tertemiz olur "felsefesinden yola cikarak; kendimde ve evlatlarimda Türkceyi dimdik, ayakta tutmaya calisiyorum. Dilimiz bütün dünya dillerinden cok daha kiymetli. Ingilizler burunlarindan kil aldirmiyorlar, sanki bu dünyada yanlizca onlar yasiyorlar, son derece ukalalar bu konuda. Ingiltere havaalaninda bomba ihtari yapmislardi, bizde ucagi kacirdik, bekletildik, hersey birbirine karisti. Ama biliyormusunuz koskoca havaalaninda Ingilizceden baska dil konusabilen bir görevli bulamadik. Görevliler ne Almanca ne Fransizca nede Türkce biliyorlar. Kendi dilleri bütün dünyada gecerli ya sanki herkes bilmek zorunda. Iste böyle burunlari havada, bize dogru düzgün bilgi veremediler.Halbuki su an ne cok Türki ülkesi var Türkce konusan (degisik lehcede olsa). Biz keske bu büyük firsati degerlendirmeyi becerebilsek, kendimizi kücük görme kompleksinden bi kurtulabilsek. Ne kadar büyük bir birlik olurduk!!Dilimiz önemli!!